Over

Hallo! Leuk dat je op mijn website bent beland. Ik ben Roger en leg je graag uit waar Zegepraal vandaan komt..

Na een lange ‘carrière’ in de kelders van het amateurvoetbal heb ik op 16 oktober 2016 mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. In de auto terug naar huis werd in alle enthausiasme besloten dat de IronMan 140.6 in mijn geboorte- en woonplaats Maastricht een ‘logische volgende stap’ zou zijn. En zo geschiedde. Ter voorbereiding op die triathlon zat ik op 18 november 2016 voor het eerst op een racefiets. In diezelfde periode werd ook een start gemaakt met zwemlessen. Na maanden van trainen kwam ik op 6 augustus 2017 op de Markt in Maastricht over de finishlijn en hoorde de iconische woorden ‘Roger, you are an IRONMAN’. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik daaraan terug denk.

Sporten doe ik ontzettend graag. Het is voor mij meer dan een hobby, het maakt echt onderdeel uit van mijn leven. Zwemmen en (hard-)lopen vind ik fijn maar er gaat voor mij niets boven een mooie rit op de racefiets. Zoals gezegd, wonende in Maastricht heb ik het Heuvelland en de Voerstreek in mijn achtertuin. Ik spendeer de laatste jaren dan ook menig vrij uurtje in de Limburgse heuvels.

Tegenwoordig gaat mijn racefiets ook mee op vakantie waar ik vanuit het zadel de omgeving verken. Zo ben ik op Mallorca geweest en heb ik in de Vogezen, het Zillertal, de Dolomieten, aan het Gardameer en in de omgeving van Saalbach mooie ritten gemaakt. In 2022 én 2023 heb ik tevens aan ‘The RIDE’ meegedaan waarbij er vanaf de voet van resp. de Mont Ventoux en de Stelvio in 8 etappes richting werd gezet naar de Cauberg. 1.300 KM en 20.000 HM telt iedere editie. Sindsdien kan ik cols als de Mont Ventoux, Col du Glandon, Alpe d’Huez, Ballon d’Alsace, Passo dello Stelvio, Ofenpas, Col de la Schlucht en vele anderen van mijn bucketlist afstrepen.

Maar waarom dan Zegepraal hoor ik je denken? 

Ik was op zoek naar een tastbare herinnering om mijn geleverde prestaties vast te leggen. Er waren wel al aanbieders op de markt maar daarvan vind ik de grafische vormgeving minder mooi. Zo kwam ik op het idee deze zelf te gaan maken, in eerste instantie voor mezelf. Na feedback van familie, vrienden en een aantal fietsmaten bleken mijn posters in de smaak te vallen. En zo werd Zegepraal ‘geboren’.

Ik hoop binnenkort een mooie poster voor bij jou thuis aan de muur te mogen maken. Het assortiment (cycling – running – triathlon) wordt regelmatig uitgebreid. Mis je jouw beklommen col, gereden toertocht, hardloopevenement of triathlon in onze webshop? Mail ons en wij regelen het voor je!

Uiteraard kun je de posters van Zegepraal ook bestellen voor iemand anders. Heb je een sportieve vader, zus, partner, collega of fietsmaat? Verras hem of haar met een mooie poster van zijn of haar geleverde prestatie! Ook hier helpen we je graag mee!

Groetjes, Roger

Ps.: Zie je iets op mijn site staan wat niet klopt, beter kan of heb je een leuke aanbeveling? Ook dan hoor ik graag van je!

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.